Tarieven en vergoeding

Tarieven en vergoeding

Tarieven en vergoeding

Deze pagina wordt momenteel aangepast.

 Wordt coaching vergoed?

In veel gevallen is het mogelijk om coaching of training vergoed te krijgen. Hierna volgen enkele opties. Deze opties zijn een indicatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vergoeding door de werkgever

Coaching en training draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Dit wordt vaak vergoed door bedrijven. Wat kun je doen?

Controleer je CAO. Zowel vakbonden als werkgevers zien het belang in van (loopbaan) coaching of bedrijfstrainingen en laten hiervoor een opleidingsbudget opnemen in de CAO.

Overleg altijd eerst met je werkgever of je dit budget mag besteden aan de door jou uitgekozen vorm van coaching of training.

Overleg met HR (Human Resources) of P&O (Personeel en Organisatie) wat jouw mogelijkheden zijn. Zij kennen de CAO en weten of er een opleidingsbudget is en hoe je het kunt besteden.

Als jouw werkgever geen CAO of HR afdeling heeft, vraag dan na bij je leidinggevende of directeur of er voor jou een opleidingsbudget beschikbaar is.

Heb je een offerte of een voorstel nodig voor het coachingstraject of training, neem dan contact met mij op zodat ik dat voor je kan maken.

Vergoeding ziektekostenverzekeraar

Helaas valt deze vorm van coaching nog niet binnen het basispakket en wordt dus niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar of er mogelijkheden zijn om de kosten via de aanvullende verzekering vergoed te krijgen.

 Kosten fiscaal aftrekbaar

Het volgen van coachtrajecten en opleidingen die het functioneren verbeteren waren tot voor kort vaak fiscaal aftrekbaar voor werknemers en ondernemers. Er zijn echter veranderingen op komst over de voorwaarden. Vraag voor actuele informatie meer advies bij een belastingadviseur of kijk op www.belastingdienst.nl  bij studiekosten en andere scholingsuitgaven.